Poesiens hus anbefaler Havbrevene

I Den Frie Udstillingsbygning på Østerbro ligger Poesiens Hus, som både er et bibliotek for digtsamlinger og et sted, hvor poesien, forfattere og læsere kan mødes til arrangementer og workshops. Hver uge anbefaler Poesiens Hus nyere dansk og oversat poesi, og denne uge har Havbrevene fået æren:

“Værket er en sproglig samt grafisk smuk oplevelse…. Et kunstværk, der formidler det gamle, vise Atlanterhavs glæde ved havenes overtagelse og genforening, overfor det unge og drømmende Middelhavs følelser af forundring og afmagt i en verden i fordærv. Forfatteren formår at give de to have troværdige stemmer, og skildringen af dem og deres søsterkærlighed er fantasifuld og original.”

Det er Sofie Holbek Jensen fra husets faste team af anbefalere, der har læst Havbrevene, og hun er (ligesom jeg) betaget af Dorte Naomis illustrationer:

“Udover at være en sprogligt behagelig oplevelse, bidrager illustrationerne til et meget sanseligt indtryk. I mange af illustrationerne synes Dorte Naomi på en måde at mestre foreningen mellem det kaotiske og det elegante ved naturen, og hun skaber former, der på én gang virker hårde og kontrollerede samt bløde og dansende. Blandt former, der ligner tang, bølger, ål eller noget andet og til tider helt abstrakt, får man øje på menneskelige former, øjne og kroppe - og jeg tror at det er her, i sammenspillet mellem det menneskelige og naturen, at det grafiske og det skrevne i høj grad bindes sammen. Der er en rolighed samt sprudlen, en kreativitet og kunstnerisk styrke over Havbrevene, der gør værket helt igennem anbefalelsesværdigt.”

Besøg Poesiens Hus og bliv inspireret af deres anbefalinger her.