oe_0.jpg

Ø

En slægtsroman og en kærlighedsfortælling om udvandring og familieforhold på tværs af Atlanterhavet.

En ung kvinde længes hjem til et land, hvor hun aldrig har boet. Hendes bedsteforældre udvandrede fra Færøerne til Danmark lige før besættelsen, og da de dør tager de det meste af historien om deres liv med sig i graven. Nu rejser deres barnebarn tilbage til Færøerne for at få indblik i den historie, hun aldrig rigtig har kendt.

Ø er en roman om de voldsomme konsekvenser og det store potentiale, der er forbundet med at hive sig selv op med rode og flytte fra en kultur til en anden. Siri Ranva Hjelm Jacobsen har skrevet en kærlighedshistorie om at elske et sted, man aldrig har kunnet kalde hjem.

Køb bogen her.

 

Omtale

Weekendavisen: “Begavet debut... en tænksom og tankevækkende roman der stolt og lavmælt taler om de helt store emner.”

Kristeligt Dagblad: "Man får lyst til at rejse til Færøerne med denne livskraftige roman som rejsekammerat.”
⭐⭐⭐⭐⭐

Litteratursiden:  "Både tematisk og sprogligt har ’Ø’ fællestræk med værker af store nordiske forfattere som Jon Fosse og Jón Kalman Stefánsson, og disse sammenligninger har Siri Ranva Hjelm Jacobsen ærligt fortjent.” 

Fyens Stiftstidende: “En sprudlende smuk debut.”
⭐⭐⭐⭐⭐

Femina: "Der er debutromaner, og så er der den slags romaner, som hverken læses eller opleves som debuter. Sikre, overbliksramte og klare stemmer i litteraturen, der føles, som om de er kommet for at blive.”
❤️❤️❤️❤️❤️

Jyllands-Posten: "Kan man sige, at en roman er klog?
Det er jeg tilbøjelig til at mene, at Ø er.”

⭐⭐⭐⭐

Information: "Det er en interessant længsel at læse om, fordi den hverken er nostalgisk eller sentimental men drevet af en erkendelse af, at spørgsmålet om at høre til er ekstremt komplekst.”

Friktion: "Ud over, at Ø er et rørende portræt af en familie og af Færøerne, har værket potentiale som et udgangspunkt for en generel samtale om immigration, assimilation og flygtning. Samtidig er Ø også — i en dansk kontekst — et oplagt mulighed for, at vi kan nærme os en mere kvalificeret samtale om det, der engang blev kaldt for kolonierne, men som i dag hedder Rigsfællesskabet.” Find hele læsningen her.

Atlas: "Den episke historie om at finde vejen hjem er et gennemgribende og meget velfungerende motiv i Siri Ranva Hjelm Jacobsens debutromanen Ø. Det er fortællingen om en ung, dansk-færøsk kvinde og hendes rejse til Færøerne båret af erindringer." Læs hele anmeldelsen her

 

Interview (på dansk) i Kringvarp Føroya