Horoskopdigte for Avisen Live
 

Horoskopdigte for Avisen Live

17. april 2019

 

Den 27. april ruller litteraturfestivalen Avisen Live første gang af staben på Forbrændingen i Albertslund, hvor en række række danske og internationale forfattere vil vække de traditionelle avissektioner til live med oplæsninger og talks. Jeg deltager (og debuterer) som astrolog i horoskopsektionen sammen med Molly Balsby, Theresa Salomonsen og Lars Bo Nørgaard.

Man kan købe billet hos Forbrændingen og se hele programmet her.

 
Havbrevene er kommet til Færøerne
 

Havbrevene er kommet til Færøerne

9. april 2019

Den færøske forfatter og journalist Sissal Kampmann har skrevet en meget fin læsning af Havbrevene i magasinet Kvinna. Der står blandt andet: Havbrøvini er ein framúrskarandi væl úr hondum greidd bók, bæði hvat innihaldi og skapi viðvíkur, og eg síggi hana sum eitt listaverk, ið bæði gevur mær nakað at hugsa um, samstundis sum hon er eitt estetiskt upplivilsi við vøkru myndunum, og vakra, undrunarsama, mytologiska skriftheiminum, Siri megnar at skapa við sínum feminina, klóka, listarliga framkomna penni.

Læs hele den fine omtale her <<

 
Oplæsning i Det litterære miljø
 

Oplæsning i Det litterære miljø

5. april 2019

 
 

Forleden læste jeg op sammen med blandt andre den fabelagtige Tine Høeg og debuterende digter Jens Kæmpe til anden omgang af eventserien Det litterære miljø.

Det foregik i Literaturhaus, som er ved at komme til live igen efter en periode, hvor der ikke er sket så meget. Der var virkelig fin stemning og et blandet publikum. Anbefaler klart at man dukker op næste gang i Møllegade 9. maj.

Følg miljøet her

Literaturhaus.jpg
 
Havbrevene i Skønlitteratur på P1
 

Havbrevene i Skønlitteratur på P1

15. december 2018

“Siri Ranva Hjelm Jacobsens alternative skabelsesberetning optræder Atlanterhavet og Middelhavet som to brevvekslende søstre, der skriver til hinanden om universet og livet og alt muligt midt i mellem. Nu skal "Havbrevene" læses af andre end de to søstre. Og efter den allerede udgivne litteratur, kigger vi nærmere på et værk, som endnu ikke har mødt sin læser. Rasmus Daugbjerg er forfatterskoleelev og komplet uaktuel med et debutværk, der stadig kun er på tegnebrættet. Hvad kan den litteratur, der ikke færdig?
Værter: Klaus Rothstein og Nanna Mogensen.”

Lyt med her. <<

 
Med Selma Lagerlöf på Sardinien
 

Med Selma Lagerlöf på Sardinien

1. december 2018

Selma Lagerlöf er en af de forfattere, der har betydet mest for mig. Jeg har for eksempel både skrevet BA og speciale om hendes forfatterskab. Så det var ret stort for mig, da jeg sidst i november gæstede kunst- og kulturfestivalen Pazza Idea Femminile Plurale for at tale med den italienske forfatter Marcello Fois og forskeren Katia De Marco om de to kvindelige Nobelpris-pionerer Selma Lagerlöf og Grazia Deledda.

Man kan læse en ret fin artikel om arrangementet (godt nok på italiensk) her.

 
Siri Ranva JacobsnComment
Ø er på italiensk Elles top 3
 

Udvalgt af italiensk Elle

31. august 2018

Ø/Isola er blevet udvalgt til én af de tre bøger på italiensk, man skal læse dette efterår. Elle begrunder udvælgelsen sådan her (også på italiensk):

Le leggendarie Isole Faraoe, sperdute nell'Atlantico, battute dai gelidi venti del nord, dove l'autrice non ha mai vissuto, ma che ha sempre sentito chiamare "casa" dalla sua famiglia, sono la scenografia fisica e sentimentale di questa travolgente saga familiare biografica lunga un secolo. Delle isole dalla quale il nonno Fritz scappa per non affondare nei mari dell'alcol e della noia e verso le quali l'autrice fa metaforicamente ritorno per approdare nelle spiagge della memoria. Un romanzo dal quale si imparano tante cose, come ad esempio a chiamare i gabbiani "i proletari del mare"!

Læs hele artiklen her <<