IMG_1234.JPG

Isola Readings

 

A selection of Isola readings by bloggers and in zines: 

 

Letto in Piazza, april 2018: "The book is beautiful because it expresses a profound need and yearning for identity that in its extreme peculiarity appears truly universal, far from the narrow and selfishly particular identity claims of the nationalism to which we are accustomed." Continue reading here

Kringvarp Føroya litteraturpodcast, oktober 2017
om at skrive sig ind i en anden kultur med den færøske digter Kim Simonsen som medgæst. Lyt her.

Skønlitteratur på P1, december 2016 om Ø og Odysseus hos Homer, Dante og i Nordatlanten. Lyt her.

 

Anmeldelser af Ø

Weekendavisen: “Begavet debut... en tænksom og tankevækkende roman der stolt og lavmælt taler om de helt store emner.”

Kristeligt Dagblad: "Man får lyst til at rejse til Færøerne med denne livskraftige roman som rejsekammerat.”
⭐⭐⭐⭐⭐

Litteratursiden:  "Både tematisk og sprogligt har ’Ø’ fællestræk med værker af store nordiske forfattere som Jon Fosse og Jón Kalman Stefánsson, og disse sammenligninger har Siri Ranva Hjelm Jacobsen ærligt fortjent.” 

Fyens Stiftstidende: “En sprudlende smuk debut.”
⭐⭐⭐⭐⭐

Femina: "Der er debutromaner, og så er der den slags romaner, som hverken læses eller opleves som debuter. Sikre, overbliksramte og klare stemmer i litteraturen, der føles, som om de er kommet for at blive.”
❤️❤️❤️❤️❤️

Jyllands-Posten: "Kan man sige, at en roman er klog?
Det er jeg tilbøjelig til at mene, at Ø er.”

⭐⭐⭐⭐

ParoleOmbra, april 2018: "If omma leaves her homeland without any regret, abbe always yearns for it. Despite this, their identities remain intact until the end because, symbolically, they seem to represent the content and the container of Isola and the reference point from which the author and readers can begin to reconstitute a new identity through the narration." Continue reading here

"Arbejdspladsen" i Information, november 2016: "Jeg har et ikon hængende af Skt. Georg og dragen. Jeg er ateist, men Skt. Georg er min skytsmytologiske figur. For nogle mennesker er det en viljesakt at føle ret til at være i verden, sådan er jeg. Der kan være en voldsom skam forbundet med at sige: Min krop skal eje rum, og min stemme skal lyde! Men jeg vil dræbe den skam. Også som forfatter, i skriften. Så han hænger der, Skt. Georg, og styrker mig i at være til." Læs hele portrættet her.

 

 

 

Information: "Det er en interessant længsel at læse om, fordi den hverken er nostalgisk eller sentimental men drevet af en erkendelse af, at spørgsmålet om at høre til er ekstremt komplekst.”

Friktion: "Ud over, at Ø er et rørende portræt af en familie og af Færøerne, har værket potentiale som et udgangspunkt for en generel samtale om immigration, assimilation og flygtning. Samtidig er Ø også — i en dansk kontekst — et oplagt mulighed for, at vi kan nærme os en mere kvalificeret samtale om det, der engang blev kaldt for kolonierne, men som i dag hedder Rigsfællesskabet.” Find hele læsningen her.

Atlas: "Den episke historie om at finde vejen hjem er et gennemgribende og meget velfungerende motiv i Siri Ranva Hjelm Jacobsens debutromanen Ø. Det er fortællingen om en ung, dansk-færøsk kvinde og hendes rejse til Færøerne båret af erindringer." Læs hele anmeldelsen her